Totaal aantal pageviews

zondag 14 juli 2013

Restjes op haken

Een deel van mijn wol collectie, in de doos zitten de restjes wolletjes
Inmiddels is mijn collectie wol de afgelopen jaren flink gegroeid. Ooit begon het met een tasje vol wol, maar dat werd al gauw meer. Als ik mensen vertelde dat ik met wol bezig was, kreeg ik bolletjes die ze over hadden. Zo kreeg ik van mijn oma een aantal bolletjes, van mijn moeder en schoonmoeder ook. Ook kocht ik ooit voor €10,00 een hele doos, kerstpakket formaat, vol met restje in allerlei mooie kleuren. Ik haakte toen nog niet maar gebruikte de wol voor allerlei andere doeleinden zoals punniken. Het werden lange kleurige slieren die ik dan oprolde om er onderzetters of kussenslopen van te maken. Veel wolletjes zijn opgegaan maar er zijn er nog vele over. Die ergens achterin de kast lagen, inmiddels heb ik dus zoveel left-over wolletjes dat ik ze allemaal heb opgezocht en in een grote doos heb gedaan. Een hele doos vol met eenzame wol, sommige zijn restjes van projecten, andere zijn gekregen. Dus ik wilde een project waarin ik al die wolletjes kan gebruiken.

Enkele kleine restjes hebben nog geen doel
Ik heb dus een selectie gemaakt, ik heb alle pastel kleuren uitgezocht en hiermee ben ik begonnen om een deken te haken.
Dus nu ben ik met 2 dekens bezig en ik ben van plan om van de andere bont gekleurde wol ook een deken te maken. Misschien met zwart als basis om het 1 geheel te maken. Maar dat is voor later, eerst de pastel deken en de ripple deken afmaken. De ripple deken ligt bij de televisie, dus elke keer als we film of tv kijken kan ik weer wat haken. Ik ben deze week al flink wat opgeschoten.

De pastel kleurtjes voor de deken
Spoedig zal ik hier een foto plaatsen van de pasteldeken in wording.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen