Totaal aantal pageviews

donderdag 6 maart 2014

Pastel sjaal en dekentje
Deze sjaal heb ik een tijdje geleden gehaakt volgens een patroon wat ik bij Annemarie's haakblog zag staan( hier) het gaat om een herfst sjaal die gemaakt is door Handwerkjuffie.nl( klik hier om direct naar het patroon te gaan) het patroon haakt lekker weg en was klaar voordat ik het in de gaten had. Ik heb in plaats van 18 vierkantjes er 20 gemaakt, omdat ik van iets langere sjaals hou.
Ik koos wat pastel kleurjes uit mijn uitgebreide wol voorraad en ik ging aan de slag. Mij voorraad wol heb ik inmiddels opnieuw geordend en uitgezocht. 

Na de sjaal had ik nog veel bolletjes pastel over en bedacht ik me dat het ook wel erg leuk zou zijn om met deze kleuren een dekentje te haken. Dus na de sjaal begonnen aan een pastelkleurig dekentje van de wolrestjes. 
Het wordt een ripple deken en de kleuren verzin ik in random volgorde, zo gaan hopelijk mijn restjes wol wat op. De breedte van de deken is 120-130 cm, de lengte is afhankelijk van hoeveel wol ik heb. De ripple dekentjes haken altijd lekker weg en ik heb al een aardig stukje gehaakt. Elk vrij minuutje haak ik weer wat toeren erbij, zo gaat het best vlot.
Impressie van de deken 

De lengte van de deken in wording


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen